Industrielt design gennem tiden

Industrielt Design
Industrielt design er en vigtig del af udarbejdelsen af alle industriprodukter og noget der inddrages allerede når de første skridt tages til at fremstille noget nyt. Der kræves en særlig uddannelse for at arbejde indenfor dette felt, der adskiller sig markant fra f.eks. design af beklædning, møbler og den slags. En industriel designer har blik for selve produktionen og arbejder i høj grad for at holde omkostningerne så lave som muligt. Det endelige udseende er knap så vigtigt, som funktionaliteten og fremstillingsprisen, selvom det selvfølgelig stadig ikke er helt uden betydning, for kundernes oplevelse af produktet i butikken. Til forskel fra tidligere, er de enkelte brands dog blevet mere bevidste om, at alting gerne må have en høj grad af visuel appeal. Hvis to boremaskiner f.eks. kan præcis det samme, så kommer maskinens udseende faktisk til at spille en ikke uvæsentlig rolle.

Industrielt design i boligen

Når boligindrettere længe har været glade for at anvende traditionelt industrielt design i boligen, så har det mange årsager. Her kan let findes elementer til gode priser, der tilfører hjemmet et råt og maskulint udtryk, uden så mange dikkedarer. Især ældre industrielt design, vintage produkter som lamper, værktøj og arbejdsmøbler er i høj kurs. Nostalgiske ting, som ikke lige kan findes i det lokale byggemarked. Disse skaber en god kontrast og en uhøjtidelighed i indretningen, som er meget eftertragtet. Der er typisk gode sager at finde på gamle værksteder eller loppemarkeder, for den kreative, der ikke ønsker at bo helt som alle andre.

Hvordan genkender man godt industrielt design?

Det kan godt være lidt svært for det utrænede øje, at skille industrielt design fra almindeligt design, især fordi den visuelle oplevelse sagtens kan være smuk. Godt design genkendes bedst på manglen af dekorative og unødvendige elementer i produktet.